Reduir pes mitjançant l’acupuntura és a vegades una qüestió de salut per a la qual no existeixen dreceres ni dietes miraculoses.

Per a la medicina, l’obesitat es deu a un canvi de les funcions bioquímiques i fisiològiques del cos que té com a conseqüència l’acumulació excessiva de greix.
L’acupuntura aliada per a tractaments de sobrepès i obesitat.

Tant la medicina xinesa com l’acupuntura són molt bons aliats per a tractaments de sobrepès o obesitat.

 

Reducir peso con la acupuntura

Existeix un determinat tant per cent en el pes que es considera normal o en el limiti, després passem a diferents graus de sobrepès, fins a aconseguir l’obesitat.

Entenent per obesitat l’excés de greix, no incloent-se als pacients que sofreixen d’edemes o excés de pes per culpa d’una malaltia ni als esportistes que tenen un esquelet fort i músculs ben desenvolupats. En altres paraules, l’obesitat per culpa de malaltia, és mes difícil de tractar, però no impossible amb l’acupuntura i la fitoteràpia.

Causes de l’obesitat

L’obesitat té moltes causes:

  • Problemes de secreció interna
  • Factors hereditaris
  • Ingesta de calories mes elevades de les quals es gasten

 

Reducir peso mediante la acupuntura

La majoria de gent que ve a la consulta per a baixar de pes, és per “obesitat alimentària”.

L’obesitat alimentària significa que la quantitat d’aliments que s’ingereixen és superior a les necessitats que tenen les diverses activitats metabòliques que té el cos per a dur a terme els processos d’existència, creixement i vida del cos.

Per exemple, quan prenem mes menjar de la necessària, una part se sintetitza per a atendre les necessitats dels teixits corporals, per a reposar les calories consumides pel cos en les seves funcions vitals. L’altra part, els nutrients restants es transformen en greix i s’emmagatzemen en el cos. Per tant el greix s’acumulés en el fetge, en la paret abdominal…

Dieta i exercici

Les persones obeses haurien de reduir la ingesta de greixos i hidrats de carboni i augmentar la quantitat d’exercici físic que fan, si ho fan.

Com vam dir anteriorment, i deixant a costat als pacients que tenen problemes de secreció interna o altres malalties que fan que tinguin sobrepès. L’obesitat per a la majoria de pacients és l’excés i la mala alimentació. Les calories que s’ingereixen no es cremen i el greix s’acumula gradualment en el cos fent que el seu pes sigui superior a l’ideal.

Tota aquesta informació la sabem, però perquè és tan difícil baixar de pes? La part emocional, la part psicològica, que ens agrada menjar…. Són factors que no ajuden en una dieta. També aquesta el que els que patim de sobrepès, ens costa mantenir una dieta equilibrada, ja que ha de ser per vida. Això no vol dir que en arribar al pes ideal, puguem fer algun extra. Però hem de tenir en compte que el que té tendència a l’obesitat és per a tota la vida.

L’important a part d’una bona dieta, és canviar el xip.

Dieta y ejercicio

 

Acupuntura i obesitat

Un dels tractaments per a l’obesitat és l’acupuntura, acompanyat d’una bona dieta i exercici. El tractament de l’obesitat amb acupuntura és un dels mètodes mes eficaços per a aprimar, però sempre ha d’anar acompanyat d’una dieta i exercici.

Sense la dieta i l’exercici, podem notar alguns canvis però que es recuperessin en deixar de fer el tractament, o el tractament no tindrà els seus resultats desitjats. Amb l’acupuntura tractarem l’ansietat del menjar, la part emocional i la perduda de volum, però la part mes difícil i mes important la fas la teva. Ets el teu, el teu cap, el que té tot el poder d’aconseguir els resultats desitjats.

Amb acupuntura i fototerapia xinesa podem treballar en l’obesitat ocasionada per malalties, o per excés de liquido en el cos… però els resultats, que n’hi ha, són mes lents. És tenir paciència.

Reducir peso mediante la acupuntura

 

Tractaments d’obesitat amb acupuntura

Aquesta de moda les dietes amb auriculoterapia i si funcionen, però  a més hi ha millor resultats amb tractaments d’obesitat amb acupuntura en tot el cos.

De la mateixa manera que amb la auriculoterapia controlessis el que és l’ansietat de menjar i una mica de volum. Arribarem mes profundament al problema de l’obesitat amb l’acupuntura en tot el cos, obtenint millors resultats.

Però ja sabeu que tot aquests tractaments no funcionen i és tirar els diners, si no poses de la teva part, i canvies la teva manera d’afrontar l’obesitat. No fa falta ser prim, ni obsessionar-se pel pes, sinó estar sa, amb un pes adequat. No t’obsessionis a arribar al teu pes ideal, ni a baixar a nivells difícils d’aconseguir, tan sols cuida’t. Feix exercici, menja sa i assegui’t bé amb tu mateix. Sobretot cuida’t.

El tractament d’obesitat amb acupuntura és ideal per a tu si tens problemes de control de l’apetit, retenció de líquids, metabolisme lent o inflor abdominal, entre altres.

 

Reducir peso mediante la acupunturaReduir pes mitjançant l’acupuntura

L’acupuntura és una tècnica natural per a ajudar-te a perdre pes de manera gradual i sana, i intentar que no hi hagi efecte reboti.

L’acupuntura regula:

  • Desequilibris endocrins.
  • Retenció de líquids.
  • Trastorns digestius.
  • Metabolisme lent.
  • Etc..

En conclusió, en el centre d’Acupuntura Centri Arrels Granollers estem especialitzats a reduir el pes mitjançant acupuntura i dietes. Però recorda que el treball mes dur aquesta a les teves mans.