La relaxació una ajuda enfront de l’ansietat que pot patir alguns individus en la societat que vivim.

Coneix tots els nostres serveis de relaxació i benestar que oferim a Centre Arrels Granollers.

Passos a seguir per la relaxació

L’ansietat és un patiment freqüent en molts individus, que pot obeir a múltiples causes. El seu tractament ha de ser tractat per un especialista. Amb l’acupuntura i la medicina tradicional xinesa, s’obté molt bons resultats.

Tranquiliza el sistema nervios per començar la relaxació

La pràctica d’alguna mena de relaxació pot ser d’utilitat i ajudar a la millora del pacient, intentant tranquil·litzar el sistema nerviós del pacient. Alguns exercicis poden ajudar a aconseguir un estat de major tranquil·litat.

És imprescindible dedicar tots els dies un temps per a relaxar-se, practicant 10 o 15 minuts diàriament li sàrria molt útil, ja que creés una constància molt bona per al cos. No realitzi nombroses sessions en un únic dia, perquè pot ser que si no aquesta acostumat, li provoqui mes ansietat.

Quan aquest acostumat a fer-ho cada dia, podrà anar augmentant l’estona de relaxació i fer mes d’una sessió al dia. La relaxació formés part del seu dia a dia.

Una fallada molt comuna, és que quan la persona se sent millor, abandona la relaxació durant diversos dies, i a la llarga l’ansietat pot tornar a aparèixer, ja que moltes vegades és culpa del nostre entorn, i aquest segur que no ha canviat. Un punt important, però moltes vegades gairebé impossible, és canviar l’entorn.

la relaxació

És molt important despreocupar-te dels resultats immediats, per a obtenir resultats, has de tenir paciència, perquè tard o d’hora arribessin i et canviés la manera d’afrontar l’ansietat. Segurament al principi no notaves sensacions clares de relaxació, ni molt menys millora en la seva ansietat o insomni, però l’important és no desanimar-te, t’asseguro que els beneficis apareixen a poc a poc si es practica la relaxació amb regularitat, al final si ho fas bé formés part del teu dia a dia.

Ambient confortable i tranquil

És necessari triar un ambient confortable i tranquil per a practicar els exercicis de relaxació, a l’habitació ha d’haver-hi una temperatura mitjana, menor nivell de soroll possible, una il·luminació suau, no fa falta estar a les fosques, però si evitar la llum intensa. Es pot posar música relaxant, fins i tot que

per la meva experiència, al principi, si vol només concentrar-te en els exercicis de relaxació és millor no posar-la. Mes avanci quan estiguis mes avituallat a la relaxació, la música és una bona aliada.

la relajación

 

Roba i calçat còmode

S’ha d’utilitzar roba còmoda per a la van relaxar, que no estrenyi. Si és possible treure’s els objectes com a joies, cinturons, rellotges… És important treure’s també el calçat.

Inicialment és preferible practiques tombat, fins i tot que existeixen gran varietat de postures de relaxació, començarem tombats ja que ens relaxarem mes fàcilment. Practicarem sobre una superfície ferma, fins i tot que no dura, podria ser sobre un matalasset de ioga, una catifa, o el matalàs del seu llit, si el seu llit és ferm. Però est ultimo, ha de tenir en compte que pot ser que s’acabi dormint.

Tombat boca amunt, col·loqui els braços al llarg del seu cos, i senti’s el mes còmode que pugui. Sabem que moltes vegades, si existeix una ansietat molt elevada, no estarà còmode de cap manera.

Els palmells de les mans han d’estar cap avall, suaument secundades, les cames queden esteses, lleugerament separades, amb les puntes dels peus dirigides lleument cap a fora. Sentint-se el mes còmode que es pugui.

Els ulls romandran suaument tancats fins a acabar l’exercici, és possible que en anar-se relaxant noti un lleu pes a les parpelles, és normal.

Deixi la boca entreoberta, amb la punta de la llengua tocant el paladar, però ha de ser de forma relaxada i no molesta. En medicina xinesa, concretament en Qi Kung, és per a tancar el circulo intern energètic.

 

la relajación

 

El mes difícil al principi és oblidar-se del món exterior i concentrar-se en la seva respiració, no intenti canviar la freqüència de la seva respiració, senzillament deixi’s portar per la sensació de la seva pròpia respiració. Percebi tranquil·lament com entra i surt l’aire dels seus pulmons i centri’s en la sensació. Si sap fer respiracions diafragmàtica molt millor.

Respiració diafragmàtica

La respiració diafragmàtica és essencial per a la relaxació. Al principi va molt bé comptar les respiracions, cada inspiració i espiració es comptaria com una. Comptar fins a un numero concret no gaire alt, podent ser el 4 o el 6 i tornar a comptar des de l’u fins al numero que hagi triat, arribés un moment que estarà tan relaxat que no farà falta comptar. Això de comptar és per a concentrés en l’ara, que és el que costa mes al principi en les tècniques de relaxació.

Quan se senti mes relaxat, intenti relaxar els músculs, per a això, imagini’s que els seus braços i cames, es fan mes pesats (si ho prefereix imagini’s que s’afluixen). En anar-se relaxant, notés que cada vegada el seu cos se secunda mes sobre la superfície on aquesta estirat, com si cada vegada se sentís mes pesada, és necessari romandre uns minuts amb aquesta sensació. Afluixi l’abdomen, imagini-l’hi cada veus mes fluix, aquesta és la part mes difícil a la meva entendre, si l’aconsegueix, que amb la practica així sàrria, concentri’s en el seu abdomen uns minuts.

Per ultimo, gaudi d’aquesta sensació d’alliberament del cos. Recorri mentalment el seu estat general, respiri tranquil·lament, concentri’s en la pesadesa dels seus braços, de les seves cames, la distensió facial… repeteixi’s em sento tranquil/a, estic tranquil/a.

La relaxació, una ajuda a l’ansietat

Abans d’acabar mogui molt poc a poc les seves cames primer i després els seus braços, estira’t com si et despertés, flexioni i estén els colzes i els genolls, estiri el cos el màxim que pugui sentint-se a la mateixa vegada relaxat. Després respiri profundament unes tres vegades, i per ultimo obri els ulls i incorpori’s lentament. Segueixi aquesta seqüència per a sortir lentament del seu estat de relaxació, si s’incorpora bruscament podria sentir algun mareig i la relaxació no hauria servit de res.

Repeteixi aquests senzills passos diàriament, i a poc a poc, ira notant que es relaxa amb major facilitat. Sigui constant perquè això li beneficiés.