Brou de pollastre molt beneficiós per a la salut, sobretot en temps hivernals.

Ja en l’època de resplendor d’Egipte hi ha escrits on es pot veure que els egipcis prenien brou de pollastre per a millorar la seva salut. Després, durant l’edat mitjana es donava com a potent medicina per a la gent que estava malalta, per als refredats, les febres, dolors, lepra… De la mateixa manera, els jueus coneixien el brou de pollastre com a remei que ho curava tot.

Conèix tots els nostres serveis de relaxació i bé estar que oferim en Centre Arrels Granollers.

Estudi

La revesteix metgessa Chest Journal publico un estudi on es demostrava científicament els beneficis del brou de pollastre. Van trobar una gran quantitat de vitamines i nutrients que posseeixen efectes antiinflamatoris i que relativitzen el creixement dels neutròfils.

Els neutròfils són el tipus més comú de glòbuls blancs. Defensen el cos de les infeccions bacterianes i micòtiques sent el primer tipus de cèl·lula immune que respon i arriba al lloc de la infecció. És a dir en el brou de pollastre conté agents semblants a les substàncies farmacològiques que es troben dins dels medicaments per als refredats, però sense tenir productes químics, sinó que és natural.

 

caldo de pollo

 

Brou de pollastre

El brou de pollastre no sols és pollastre bullit sinó que se li afegeixen altres condiments que ens donen aquestes característiques tan potents per al nostre organisme. Se li afegeix pebre, all algunes persones li afegeixen curri.

Són substàncies que s’utilitzen molt en fitoteràpia per a tractar els refredats ja que tenen `propietats antibiòtiques, antivirals i antimicòtiques.

També se li afegeixen hortalisses com a ceba, naps, pastanaga, api, julivert… són font de proteïnes , vitamines i minerals que ajuden a combatre les infeccions, ja que potencies l’acció dels neutròfils de la sang destruint els bacteris i els virus nocius.

Contenen propietats antiinflamatòries i antivirals. També són rics en betacarotè, substància que protegeixen les membranes mucoses sobretot els pulmons i el tracte intestinal, de cèl·lules cancerígenes i dels radicals lliures. Contenen ferro i magnesi minerals beneficiosos per a les cèl·lules sanguínies.

El brou de pollastre no podem dir que curi el refredat o la grip però si podem afirmar que pot alleujar els símptomes de la grip o el refredat.

 

Receta Caldo de pollo

 • 1 o 2  pollastres amb coll i motlles però sense fetge tot trossejat.
 • Mig quilo per a un pollastre o un quilo per a dos pollastres de pastanaga
 • Dos cebes grans
 • 3 apis per a un pollastre o 5 parell dos pollastres ( l’api tot sencer)
 • 1 patata (no ha de ser molt gran)
 • 2 o 3 chirivías
 • 1 nap i 1 colinap
 • Mig pebrot verd i mitjà groc sense llavors
 • una tassa i mitjana d’anet
 • mitja tassa de julivert picat a trossets no gaire gran
 • 3 o 4 dents d’all
 • Pebre al gust

rimer cobrir l’o els pollastres amb aigua fins que comenci a bullir, després deixar que es cuini a foc lent, treure-li el greix que se li va formant damunt, a la mitja hora, agregar tots els altres condiments i posar mes aigua si és necessari, però sense arribar a tapar les verdures ja que no volem que sigui sopa aigualida.

Deixar en foc lent una hora i mitja aproximadament si és en olla express millor.

Ja tenim el brou preparat, pots prendre només el brou o acompanyat dels trossets de pollastre (vigilant els ossos) i les verdures. Cadascun que es tiri la necessària per al seu gust.

Si ho reescalfem, ja que hem fet molt, mai en el microones, i el greix que trobem damunt del brou treure-la, no menjar-la.

Ja tenim preparat un elixir que podem prendre sempre que estiguem malalts ja que ens ajuda a millorar nosaltres i les nostres defenses.