La meditació és una tècnica que ens ajuda a connectar-nos en un mateix. Avui t’explicarem els primers passos per meditar correctament.

Avui dia vivim en una societat amb moltes presses, exigències, estrès, aclaparament…. produint-nos cabrejos amb nosaltres mateixos o amb els quals ens envolten perquè no arribem a tot. Estem sempre cansats i aquest cansament ens produeix tristesa, impaciència, frustració, i a la llarga pot provocar-nos problemes de salut. Sabem que meditar va bé, però com a la majoria de gent li passa, no trobem temps per a meditar.

Però heu de saber que la meditació, ens fa estalviar temps, ja que gràcies a ella ens centrem i ens calmem i així podem arribar millor a fer tot el que havíem de fer, i si no arribem, almenys no ens sentirem malament per no haver arribat.

Passos per meditar

 

La meditació ens ajuda a comprendre millor la nostra ment, i a la llarga aprendrem a canviar els pensaments negatius en positius. La gran majoria de meditacions de tradicions Budistes ensenyen a poder canviar els pensaments negatius en positius.

Passos per meditar

Per a iniciar una bona meditació és important la postura, la mes indicada és la flor de lotus, però per a començar  et sàrria molt incomoda, el principal és estar còmode, jo al principi buscava alguna paret per a poder donar suport a l’esquena i tenir-la així recta, i posar algun coixí sota el culete per a millor comoditat.

Al principi si estires les cames, no hi ha problema, estaràs mes còmode. Quan meditar no sigui difícil per a tu ja podràs centrar-te en millorar la posició de tot el cos. Per a començar mentre tinguis l’esquena recta però no rígida i estiguis còmode ja és suficient.

Una postura senzilla per a posar les mans és, posar la mà esquerra sota la mà dreta, tocant-se els polzes lleugerament i deixar-les descansar en la falda, et quedessin sota el melic.

Passos per meditar

La llengua toca lleugerament el paladar, i el cap una mica inclinat per a no forçar ni tibar el coll. I sempre amb un somriure en la cara.

Deixar la ment en blanc, al principi és molt difícil, si us venen pensaments intenteu treure’ls, a mi em funciona molt bé quan em venen pensaments, imaginar-me una paret blanca i després concentrar-me una altra vegada en la respiració.

En els inicis és important centrar-se en la respiració pròpia, va molt bé comptar les respiracions, cada 4 començar a comptar de nou donis de l’u, arribés un moment que no necessitessis centrar-te en les respiracions. També el que va molt bé és cantar un mantra, però això ho deixaríem millor per a mes avanci.

L’important és començar cada dia durant un ratito, no fa falta que sigui molt de temps, la ment ja s’ira acostumant-se i cada vegada necessitessis mes temps, però ja sàrries la teva qui busqués aquest temps entre els teus aceres perquè et sentiràs millor i tindràs la sensació que necessitessis meditar mes. Sobre tot, seguint els passos per meditar.

També haig de dir-te que va molt bé apuntar-te, si tens temps, a Ioga ja que en la majoria de classes de ioga fas meditacions grupals.

Aquí us deixo un vídeo molt divertit i eloqüent perquè comencis a meditar, ja no tens excusa que no tens temps. Prova, és com una droga, després ho necessitessis cada vegada mes. Podrás seguir els passos per meditar.