La revista Discovery Salut va escriure un article molt interessa’t sobre el fàrmac tan utilitzat avui dia com és la codeïna, ens ensenya que és un medicament molt perillós i al seu torn molt receptat.

La codeïna és un alcaloide com la morfina, l’heroïna i la metadona que s’extreu d’opi. Actualment es consumeix solo o ben combinat amb paracetamol o acidifico acetilsalicílic o amb totes dues substàncies alhora, per això actualment ho trobem en desenes de fàrmacs.

Coneix tots els nostres serveis de relaxació i benestar que oferim a Centre Arrels Granollers.

Els efectes secundaris de la codeïna

Té propietats sedants, antitusivos i analgèsiques, però té moltes contraindicacions; poden provocar mal aquesta, restrenyiment, nàusees, marejos, vertígens, somnolència, obnubilació, disfòria, pruïja, constipación, augment de la pressió en el tracte biliar, retenció urinària i hipotensió i genera dependència i intoxica l’organisme. En dosis altes o mantingudes per llarg temps pot produir; depressió respiratòria, tremolors, obstrucció prostàtica, disfunció renal, úlceres, hemorràgies gastrointestinals, icterícia, trombocitopenia, cefalea, arrítmies, convulsions, entre altres.

 

Efectes secundaris de la codeïna

Es diu que hi ha molta gent al·lèrgica a aquest fàrmac, jo crec és que hi ha persones molt sensibles, que en prendre aquest fàrmac els produeix reaccions adversa ja que com hem vist té moltes, i això provoca que es digui que són al·lèrgiques, mai té la culpa el medicament, sinó el teu cos que no el tolera, no que el fàrmac en ser tan fort pugui provocar mal estar al pacient. No és preferible prendre algun remei natural per a calmar la tos, abans d’intoxicar el cos amb fàrmacs antitusivos que contenen codeïna? El cos és una maquina molt sàvia si hi ha tanta gent que li sent malament aquest fàrmac, serà per alguna raó.