L’organisme

L’organisme aquesta compost per òrgans que formen l’ésser humà, aquest aquesta format per mes o menys quatre trilions de cèl·lules que donen lloc a un organisme proveït de cap, cames, fetge, pulmons…

Una simple cèl·lula és només visible al microscopi, i ella sola tanca tot un món complex de vida organitzada, però sempre amb un delicat equilibri entre tots els seus elements.
Les cèl·lules neixen, s’alimenten, viuen unes hores o dies , generen altres cèl·lules mentre estan vives i després moren i desapareixen.

En tot un organisme existeixen milions i milions de cèl·lules, totes elles diferents entre si i organitzades en grups o millor dit en colònies. Cada grup o colònia configuren una forma i funció determinada per al funcionament de l’organisme i tot el conjunt forma l’ésser humà.

No val la pena cuidar aquestes minúscules cèl·lules? una de les millors maneres és amb una bona alimentació, ja que elles s’alimenten del que la teva consumeixes.

Coneix tots els nostres serveis de relaxació i bé estar que oferim en Centre Arrels Granollers.

 

el organismo y la alimentación

Fa milions d’anys els xinesos es van adonar que tot el que existeix és la síntesi dels oposats, i que tot es redueix a energia.

Per als xinesos antics, tot l’univers, es mou per oposats; com el dia i la nit, el fred i la calor, el liquido i el solgut, la matèria i l’esperit, la salut i la malaltia, naixement i mort…

L’ésser humà juga, com dirien els xinesos antics, amb les dues forces oposades. La salut es basa precisament en l’equilibri dinàmic dels òrgans yin/*yang del cos i la forma mes simple per a aconseguir i mantenir aquest equilibri i per tant una bona salut és a través de l’alimentació.

L’organisme i l’alimentació de l’ésser humà

En la medicina oriental, es considera que l’home ha de menjar en relació als cinc sabors; que són el dolç, l’agre, amarg, picant i salat. Cadascun d’ells exerceix una relació estimulant amb els òrgans-comportes (zhang-*fu) del cos.

  • Dolç: estimula el estomago i el pàncrees.
  • Agre: estimula el fetge i la vesícula biliar.
  • Amarg: estimula cor i intestí prim.
  • Picant: estimula el pulmó i l’intestí gros.
  • Salat: estimula el ronyó i la bufeta.

 

el organismo y la alimentación

La manca o excés d’aquests sabors no sols són nocius per a l’organisme corresponent, sinó que comporta efectes nocius en cadena sobre els altres òrgans ja que en medicina xinesa tots els òrgans i entranyes estan relacionats entre si.

En la majoria de dietes s’excedeix amb el dolç i el salat i es precisa dels restants, provocant un desequilibri en l’organisme, i també en l’alimentació de les cèl·lules del cos.

És important afegir en les dietes cereals integrals com a arròs, mill, blat, ordi… També va molt bé introduir, sobretot en les dones pre-*menopausicas o menopausicas productes fermentats  derivats de la soia, o soia pròpiament.

Són molt bones per al bon funcionament de les cèl·lules les verdures i hortalisses, tant fulles com arrels, es poden alinear amb un producte molt bo i ric enèrgicament de la casa mimasa que es diu Tamari-*Shoyu i una mica d’oli.

En medicina xinesa, ens ensenyen que les verdures i hortalisses no han de prendre’s crues tipus amanides a la nit ja que són mes difícils de metabolitzar i poden provocar retenció de líquids en el cos. A les nits més ben cuites, enfornades…. però millor no crues.

 

el organismo y la alimentación

 

També s’hauria d’introduir en l’alimentació les algues marines, nosaltres aquí en occident no estem molt acostumats a consumir-les, però són molt bones per al bon funcionament de l’organisme, ja que són molt riques en vitamines i minerals. La casa mimasa té gran assortit d’algues com podrien ser les Kombu, Wakame Hijiki; Arame, Agar-agar… al principi costa molt prendre-les, però et recomano que les vagis prenent i cuinant de diferents maneres fins que trobis la manera en què a tu t’agradin i d’aquesta manera sàrria mes fàcil poder-les introduir en la teva dieta.

Normalment tenim la mania de prendre, la majoria de la gent, molt poca quantitat de llegums, molt riques i imprescindibles per a l’organisme. De la mateixa casa mimasahay uns llegums que es diuen Azuki que són molt gustoses i també soia verda que en les sopes es prenen molt bé.

Si intentem introduir algunes de les coses que he esmentat anteriorment, millorarem la nostra absorció de nutrients en l’organisme i per tant, estarem més ben alimentats i ajudarem al fet que les nostres cèl·lules estiguin mes sanes.