Mel

La mel és el resultat de la transformació que fan les abelles del nèctar de les flors, elles l’elaboren per a alimentar al rusc. L’home al llarg dels anys, l’ha pres com a edulcorant, curativa, energizant…

Des de l’antiguitat s’ha utilitzat pels seus grans poders curatius. A més actualment, s’ha pogut estudiar i demostrar que la mel té gran quantitat de propietats com pot ser: antisèptic, fortificant, laxant, diürètic, calmant, bactericida, entre altres.
Helado de miel

 

Però aquest post no és per a donar informació dels beneficis de la mel, que a hores d’ara segur que la majoria de gent coneix. Com per exemple pot ser aigua calenta amb mel i llimona per a la gola i la tos, o com a remei per a l’insomni, pres abans d’anar a dormir amb un baso de llet bé calenta o per a millorar les ulceres de estomag, prenent una cullaradeta de mel en dejú, o una hora abans de prendre qualsevol altre aliment, deixant que la mel es dissolgui lentament en la boca i anar empassant lentament….

Sinó per a explicar com fer un gelat de mel.

Gelat de mel

Aquests són alguns dels remeis que s’han utilitzat des de fa molts anys a les cases, entre altres mes segurament, ja que la mel s’ha utilitzat i s’utilitza moltíssim.

Aquest post és per a explicar-vos com fer un gelat de mel, que la meva “avieta” em cap a de petita. A moltíssims nens la mel no els agrada, aquesta és una manera molt divertida i diferent de prendre aquest elixir tan bo per a la salut.

Ingredients

Els ingredients són per a 4 racions, serà necessari: un quart de litre de crema de llet dolça, una tassa de mel i 4 ous. Al principi se separen les gemmes dels ous, per a després batre’ls amb la mel fosa al bany maria, s’escalfa la mescla fins que espesseixi, a foc lent perquè sinó es cremés, es deixa refredar de manera natural.

Quan aquesta mescla aquesta freda a temperatura ambient, se li afegeixen les quatre clares, que hauran d’estar batudes a punt de merenga, una vegada barrejat en cura, s’aboquen en els motlles de gelats i al congelador. A les dues hores ja aquesta preparat per a donar-li-ho al teu nen com a premi o per a qui vulgui prendre un gelat diferent.

Coneix el nostre centre de trápies naturals a Granollers. Tenim una varietat de tractaments que s’adapten a les teves necessitats.