Fitoteràpia Xinesa a Granollers

La fitoteràpia Xina forma part de la medicina tradicional xinesa,  també coneguda com a medicina amb herbes, com la Naturopatia.

Per dur-la a terme, s’utilitzen herbes i ingredients d’origen animal i/o mineral. Depenent del cas del pacient i del trastorn que tingui des d’un punt de vista de la medicina tradicional xinesa s’elaboren fórmules personalitzades o remeis individuals per tractar al pacient.

Fitoteràpia xinesa

En que consisteix la fitoteràpia xinesa

Aquesta tècnica s’ha utilitzat durant molts segles. El primer manual xinès en la farmacologia, obra clàssica de l’emperador de Shennong de Matèria Medica, en el que es relaten 365 medicines de les quals 252 d’elles són herbes, s’ha demostrat que aquest primer manual data del segle primer abans de Crist (dinastia Han). Actualment se sap que es van trobar unes llista de prescripcions mèdiques per a enfermetats específiques de l’època, escrites en un manuscrit “receptes per 52 enfermetats”, trobat en la tomba de MaWangDui, segellada en el 168 A. de C.
Com a disciplina viva és més antiga que la medicina actual i no ha cessat d’evolucionar des dels seus orígens, conformant un conjunt de remeis per a la salut.

El seu objectiu, igual que l’acupuntura dins de la medicina tradicional xinesa, és restablir l’equilibri i l’harmonia del cos, ajudant a l’organisme a arribar a l’equilibri. La fitoteràpia consisteix a equilibrar els sistemes bioenèrgetics del pacient; l’energia del qual es va estancant o sobreestimulada, produint malalties. Aquesta tècnica igual que l’acupuntura, com altres tècniques dins de la medicina tradicional xinesa, ajuda a equilibrar aquesta energia, amb la qual cosa el cos es regenera i sana per si mateix.

En Arrels, Centre de Teràpies Naturals i Manuals; comptem amb experts en fitoteràpia xinesa. Una teràpia de la medicina oriental.